(Finnmark Dagblad)

– Tilrettelegging for større cruisefartøyer er tilrettelegging for miljøet, sier han.

Som havnefogd for Nord-Norges største cruisehavn, er han urolig for konsekvensene av den særnorske miljøavgiften for utslipp av NOx. Han er også urolig over at arbeidet med en miljøavtale der NOx-avgiften skulle erstattes med en lavere avgift i et NOx-fond drar ut i tid.

– Jeg var optimist en tid, men denne saken begynner å bli et mareritt for reiselivsnæringa, sier han.

Etter hans mening er den ensidige fokuset på NOx-avgift lite gjennomtenkt i forhold til cruise.

– Det er mange tiltak som kan gjennomføres og som vil gi bedre effekt, sier han.

Forurenser mindre

Inne i havna i Honningsvåg ligger cruisebåten «Crysthal Symphony» til kai. Denne båten som er på vel 50.000 tonn har ikke problemer med å legge til kai, men det har de største båtene. Båtene som bygges i dag blir stadig større, og Steinar Hansen ser tilrettelegging for de store, moderne cruisebåtene som et viktig miljøtiltak.

– En eldre båt på rundt 70.000 tonn forurenser like mye som en ny båt på 140.000 tonn. Samtidig har den store langt flere passasjerer. Kunne vi tatt de store båtene til kai der de også har tilgang til landsstrømanlegg så ville det gitt en stor miljøgevinst. Det ville like mange cruisepassasjerer, men langt mindre forurensing enn man har med de gamle små fartøyene, sier han.

Statssekretær Henriette Westhrin (bildet) i Miljøverndepartementet kan ikke gi noen konkrete løfter når det gjelder arbeidet med en miljøavtale.

– Vi vil gjerne ha en slik avtale, men det må bli en avtale som er så god at vi når målene i Gøteborgprotokollen der Norge har forpliktet seg til å redusere utslippene med 21 prosent innen 2010. Det vil si at det årlige utslippet skal reduseres fra 215.000 tonn årlig til 156.000 tonn sier hun.

NHO har lagt fram et forslag til en miljøavtale der NOx-avgiften erstattes med et NOx-fond som skal brukes til tiltak som kan redusere miljøutslippene. Det har blitt antydet at etablering av et NOx-fond vil bety at prisen pr kilo NOx vil bli redusert fra 15 til fire kroner.