(Finnmark Dagblad)

– Vi planlegger å flytte deler av driften fra Hammerfest til Lakselv. Det er flere grunner til dette. Nå går alle varer via terminalen i Hammerfest, før vi kjører de ut til resten av vestfylket. Flytter vi deler av driften til Lakselv, vil vi få lettere tilgang til steder som Lakselv, Karasjok, Honningsvåg og Havøysund. Da kan vi ta veien fra Tromsø til Lakselv gjennom Finland, og slippe den ustabile fjellovergangen på Sennalandet, sier daglig leder i Nor-Cargo Vest-Finnamark, Åge Olaussen.

Skaper nye arbeidsplasser

Han tilbakeviser at Hammerfest vil miste arbeidsplasser.

– Nei, byen vil ikke miste arbeidsplasser på dette, men det vil skapes fire til fem nye arbeidsplasser i Lakselv. Havneterminalen her er gammeldags og kostbar å drive. For tiden er den også sprengt på kapasitet. Vi har store problemer med å behandle så mye last. Derfor har vi sett oss nødt til å skaffe oss en terminal til, hevder Olaussen. Han mener terminalen i Hammerfest fortsatt vil bli viktig.

– Selv om vi åpner en terminal i Lakselv, har vi fremdeles behov for overgangen i Hammerfest. Vi leverer varer til hele byen, men også til alle småplassene lokalt som Loppa, Kvalsund, Seiland og Sørøya. Lakselv kan heller ikke overta lasten som kommer med Hurtigruta, forteller han.

Leier hos FFR

Nor-Cargo kommer til å leie FFR sin terminal i Lakselv. Den har en helt annen standard enn den gamle havneterminalen.

– FFR har en nyere og moderne terminal som for tiden ikke er i bruk. Den kommer vi til å leie hos dem, slik at vi kan lette litt på trykket av last som kommer til Hammerfest. Egentlig vil alle nyte godt av dette. Hammerfest vil få bedre kapasitet slik at vi kan holde samme styrke, mens Midt-Finnmark vil få lasten mye tidligere, sier Olaussen.

Inntekt

Daglig leder i FFR, Stig Solheim, kan bekrefte planene.

– Vi har ikke skrevet noen kontrakt enda, men hvis alt går i orden så ser vi svært positivt på dette. Det har ikke så mye å si for vår drift, men det er klart, vi vil få inntekter på et bygg som i dag står tomt. Vi er også veldig glade på vegne av stedet Lakselv, som vil få økt virksomhet. En terminal der vil bety at stedet blir et lite senter når det gjelder gods i Midt-Finnmark. Alt i alt er vi fornøyde. Lokalene har vært ledige lenge, og vi håper på et tett samarbeid med Nor-Cargo, sier Solheim.

Ønsket velkommen

Ordfører Bjørn Søderholm i Porsanger kommune, ønsker Nor-Cargo hjertelig velkommen til kommunen.

– Dette høres utrolig flott ut. Vi ønsker gjerne at det blir tilført aktivitet til kommunen som kan være med på å skape arbeidsplasser. Fem arbeidsplasser vil bety mye for en liten kommune som Porsanger. Jeg synes det er spesielt hyggelig at vi ikke tar arbeidsplasser fra andre, men at det er fem nye som blir tilført fylket. Både arbeidsplassene, aktiviteten og ringvirkningene er veldig positive for oss. Jeg håper at dette går bra, og at de lykkes i satsingen. Dette er kjempeflott, jubler Søderholm.