(Siste)

Et eget investeringstilskudd kan brukes til å ruste opp eksisterende drivstoffanlegg og etablere nye, mobile anlegg for bensin og diesel.

– Tiltaket er en viktig styrking av arbeidet vi gjør for å sikre bedre tilgang på gode tjenester i distriktene, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Tilgang til drivstoff er viktig der avstandene er store, sier Sp-lederen og viser til at det nye investeringstilskuddet er knyttet til det såkalte Merkur-programmet. Denne ordningen er rettet mot dagligvarebutikker i distriktene.

– Jeg vet at nærbutikken er viktig for mange lokalsamfunn. Butikken som møteplass og tjenesteleverandør i et bygdesamfunn kan ikke overvurderes, sier ministeren og poengterer at det her dreier seg om selve limet i bygda.

Merkur-programmet har vært i drift i 15 år og har gitt gode resultater.

Investeringsstøtten er beregnet for drivstoffanlegg der det selges under en halv million liter i året, og anlegg med under 300.000 liters salg blir prioritert. Støtten kan dekke inntil halvparten av investeringskostnadene, maksimalt en halv million kroner.