(Finnmark Dagblad)

Fylkesråd Kåre Simensen for kultur, næring og samferdsel rapporterer om stor deltakelse og interesse for Finnmark på Offshore Technology Congress (OTC), i Houston, Texas, USA.

OTC er regnet som verdens største møteplass for den internasjonale olje- og gassnæringen, og fylkeskommunen er representert i Houston.

– Dette er en utrolig stor møteplass og vi møter en enorm interesse for Finnmark fra andre norske aktører så vel som fra det internasjonale miljøet, sier Kåre Simensen etter en dag på messen.

Mandag besøkte statssekretær Liv Stubholt finnmarksstanden. Hun fokuserte på den 20. konsesjonsrunden og mulighetene i nordområdene. Videre førte Simensen samtaler med tidligere industriminister Finn Kristensen, som nå arbeider i Sargas med ny teknologi innenfor CO2 rensing.

– En teknologi som er meget interessant sett med finnmarksøyne i forhold til de kommende utbygginger på vår sokkel, sier Simensen.

Mandag deltok fylkesråden på en mottakelse hjemme hos generalkonsul Seim i Houston, sammen med blant annet Stavangers ordfører Leif Johan Sevland. Fylkesråden har videre hatt møter med norske og amerikanske kunnskapsmiljøer og leverandørbedrifter, og skal videre delta på møter med blant annet det norsk-amerikanske handelskammeret.

Også Hammerfest kommune deltar på olje- og gassmessen.