2011-11-kjerringfjord2

Surstoffmangel kan være årsaken?

Dumping av fisk i Kjerringfjorden

Tor Mikkola fra Pollen i Rognsund tok disse bildene den 19. jan 2011 etter tips om omfattende dumping av fisk. Hele fjordbotn var full av råtnende fisk.
OPPDATERT: 21.1.2011: Befaring foretatt.

Flere bilder

Mikkola skriver blant annet:

" En av Norges fineste fjorder, Kjerringfjorden, er full av rotten fisk."

Jeg fikk vite fra noen som hadde vært der i går at det var store mengder død fisk i Kjerringfjorden.
I dag morges da det lysnet, dro jeg til fjorden som ligger på yttersiden av Stjernøy. Det var ca halv times kjøring med en hurtiggående småbåt.
 
 
 
Det var et trist syn som møtte meg, allerede ytterst i fjorden luktet det helt forferdelig, og verre og verre ble det innover fjorden.
Det lå og fløt store mengder fisk som var gått delvis i oppløsning. Innerst i fjorden ser det ut som om det ligger store mengder på bunnen, for der kommer det opp mengder med råtten fisk, det koker.
 
Hvilke fiskeslag det er, er vanskelig å si. Ved første øyekast ligner det sild. Men etter å ha tatt ombord et par fisker, der hele skjelettet var intakt, lignet det mer på små sei.
 
Det kan se ut som om at det er snakk om dumping av fisk. Hvis det er slik at store båter går inn i fjordene og dumper fisk, så er det miljøkriminalitet!
 
 
Andre ting det kan være er matmangel, sykdom, forurensing eller dumpet syk oppdrettslaks.
Dette blir bare spekulasjoner derfor forlanger vi at stedet blir undersøkt og at man finner ut hvilke fiskeslag det er snakk om, og hvordan den er havnet der."

SE BILDENE HER 

 

 


View Larger Map
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

SAMARBEIDSPARTNERE