(Finnmark Dagblad)

Hele 22 utstillere deltar, og blant dem er det like mange bedrifter som organisasjoner og regionale myndigheter. Messa går fra 13.-15. mars og det er nå niende år på rad at Finnmark fylkeskommune har invitert bedrifter, organisasjoner og regionale myndigheter til å delta under det felles messekonseptet «Finnmark».

– Dette gir en synlig og profesjonell profilering av fiskerinæringa i Finnmark, sier rådgiver innen fiskeri, Mona Bue, i Finnmark fylkeskommune.

Hun tror den økte oppslutningen har sammenheng med at stadig flere erfarer hvor viktig det er med tilstedeværelse for å skape og opprettholde et godt samarbeid med russisk partnere. Både for næringsaktører og offentlige institusjoner.

Fiskeridirektoratet og Mattilsynet skal i år benytte deltagelsen på fiskerimessa til å møte sine samarbeidspartnere på russisk side. Dette møte skjer i regi av Interreg- prosjektet «Northern Fish Opportunities», hvor Finnmark fylkeskommune sammen med Murmansk Oblast (fylke) arrangerer en felles fiskerikonferanse den 14. mars.

– Konferansen vil oppsummere prosessene dette prosjektet har blåst liv i, og samtidig åpne for nye ideer til et videre fiskerisamarbeid her i nord, sier Bue.