(Finnmark Dagblad)

– Dette er ikke noen konkrete planer, men Nissen Eiendom er i en dialog med havnevesenet der vi har sett på muligheten for å lage en kombinert terminal og parkeringshus på tomta til dagens havneterminal. Potensialet ligger på rundt 220 parkeringsplasser, i tilegg til at man ivaretar dagens godstrafikk, sier Bård Henriksen.

Han ser lyst på parkeringsfremtiden.

– Jeg har stor tro på at kommunen vil løse parkeringsproblematikken i nærmeste fremtid. De samarbeider med flere private aktører og ser etter muligheter i sentrum. De skal blant annet fylle ut i sjøen bak Bohus, og skape cirka 120 – 150 nye parkeringsplasser. Likevel må Parkeringshuset i Salen komme, men det vil ta masse år. Så før den tid må man arbeide med andre alternativer i sentrum, forteller Henriksen.

Positiv

Parkeringssjef ved Hammerfest Kommune, Jan Sundby, bekrefter at kommunen ser på flere løsninger.

– Vi har flere skisseprosjekt under utredning, men disse løsningene blir relativt dyre. Det eneste prosjektet som vi har besluttet å gjøre noe med, er en parkeringsplass mellom Rica og Bohus. Forutsetningen for å bygge der er at grunnforholdene er slik at man kan lage en fylling, sier han.

Parkeringssjefen stiller seg positiv til havnevesenets prosjekt.

– Planene om å bygge et parkeringshus på terminaltomta, er Havnefogdens prosjekt, så jeg kan ikke si så mye om det. Men det er helt klart at prosjektet lar seg gjøre. Det er kun et spørsmål om penger og at kaia tåler en slik belastning. Hvis prosjektet blir en realitet, og de klarer å skaffe byen flere parkeringsplasser så er det klart at jeg blir fornøyd, sier Sundby.

Vil ikke kommentere

Rolf Stiansen, daglig leder ved Hammerfest Havnevesen, er sparsom med detaljene.

– Vi må først undersøke om dette lar seg gjøre. Vi har sendt prosjektet til et konsulentfirma som heter SWEKO Grøner, men noe svar har jeg enda ikke fått. Utover dette vil jeg ikke kommentere saken, sier Stiansen.

Prosjektansvarlig i SWEKO Grøner, forteller at firmaet har sett på saken.

– Vi har sett på tegningene vi har fått tilsendt, og vurdert eventuelle muligheter på bygget. Noe mer enn dette kan jeg dessverre ikke si, sier Harald Allertsen.