(Finnmark Dagblad)

Det ble en dramatisk onsdag for havnearbeider Knut Harald Pedersen ved Havnevakta i Hammerfest. Han skulle bistå en russisk tråler med motortrøbbel, ved å slepe den, men så slepte tråleren heller hjullasteren.

- Hadde ingen mulighet

Pedersen forteller om de dramatiske sekundene. Den nyttesløse kampen for å berge anleggsmaskinen kan ha vart rundt 30 sekunder, tror han. Tråleren var nesten i posisjon dit den skulle slepes, da den startet å kjøre.

- Da var det ikke mye å holde igjen i. Da han begynte å kjøre hadde jeg ingen mulighet. Den satt jo fast i båten. Da var det å ha stive hjul inntil kaikanten. Jeg kjente da det ene forhjulet kom over kanten at det ikke var vits i å sitte i den. Men du prøver i det lengste å berge det du har, sier Pedersen.

Hadde motortrøbbel

Skipet hadde hatt motortrøbbel, og havnevakta ble bedt om å hjelpe med å få det fra utsiden til innsiden av kaia.

Havnefogd Roll Stiansen forteller at hjullasteren nå er hevet, besiktiget og kondemnert. Forholdet løses som en forsikringssak.

Ettersom det ikke ble personskade blir ikke saken politianmeldt, sier havnefogd Roll Stiansen. Han sier at det ikke var snakk om promillekjøring. Nå har han bedt om en rapport fra skipet og sjåføren av hjullasteren, som skal være klar neste uke.