(Finnmark Dagblad)

Hurtigbåten Kobbøy mistet fremdriften da den var på vei inn i skjærgården på vei til kai på Ingøy. Plutselig sluttet propellene å virke, og hurtigbåten kom i drift. Like etter grunnstøtte den mot skjærene ikke langt fra kaia. Ombord var det 14 passasjerer.

– Det var aldri farlig for passasjerene og det brøt ikke ut noen form for panikk om bord, sier skipper Johannes Olsen til Finnmark Dagblad.

Reddet av fiskeskøyte

Grunnstøtingen skjedde om lag klokken 1630 på søndag ettermiddag og på grunn av stiv kuling drev fartøyet hurtig mot skjærene der det også fikk skader. En fiskeskøyte fikk etter en 10 minutters tid slått tau i hurtigbåten og dratt den til kai.

– Jeg tauet fartøyet til kai. Motorene gikk på hurtigbåten, men de hadde ikke framdrift. Jeg regner med at de var over et par skjær før de fikk kastet anker og stoppet opp. Passasjerene sier det smalt fælt idet båten grunnstøtte, sier redningsmann og fisker Roy Simonsen.

Fiskeren mener også at det aldri var noen fare for passasjerene siden uhellet skjedde i havneområdet.

Avdramatiserer

Selv om hurtigbåten drev av gårde rundt 100 meter og over et par skjær før den stoppet opp avdramatiserer skipperen ombord hele situasjonen.

– Vi fikk en teknisk i feil på vei til Ingøy. Det var like før vi skulle gå til kai. Vi kom i drift og tok bunnen. Hvor store skadene er på fartøyet er vet vi ikke før dette blir inspisert. Alle passasjerene har fått forpleining og alt gikk veldig fint. Vi ville aldri ha forlist på grunn av dette, sier Olsen.

– Så det var aldri farlig?

– Ikke slik som det var i dag. Hadde det vært dårligere vær og på en annen plass kunne det vært det, men inne på havna blir slikt som dette aldri dramatisk, beroliger skipperen.

Ute av drift

Nå ligger hurtigbåten som drives av FFR inne til kai på Ingøy fram til skadene blir inspisert. En ny båt må hentes ut for å ta med seg passasjerer.

– Skadene må undersøkes, og Kobbøy er foreløpig ute av drift, sier Olsen.

Vet du noen om årsaken til at fartøyet mistet framdriften?

– Det kan være noe elektronisk. Båten er jo full av slikt, men jeg er ikke sikker, sier han.

en@fd.no