Det var en bunadskledd Gørild Mauseth som var konferansier da Hurtigruten MS «Fram» fikk sitt navn av kronprinsesse Mette-Marit lørdag ettermiddag.

– Jeg hadde aldri drømt om at jeg skulle kunne reise til Antarktis med Hurtigruten, sa Mauseth.

Det nye explorerskipet skal nemlig gå i cruise på Grønland i sommermånedene og Antarktis i vintermånedene.

Underholdning i vinden

Gørild var imponert over de fremmøtte som holdt ut i det skiftende været og den kalde vinden.

– Dere er fantastiske som har holdt ut. Dette været er som en riktig god, nordnorsk sommer, lo hun.

De frammøtte fikk, i tillegg til å se kronprinsesse Mette-Marit gi MS «Fram» en ordentlig champagne-dåp, også underholdning av Sissel Kyrkjebø, Nils Petter Molvær og Henrik Mestad og Sven Nordin som Nansen og Amundsen. Nasjonalsangen ble også fremført av Det Norske Sjømannskor og Kyrkjebø.

Stor investering

Styreformann i Hurtigruten Group, Ole Lund, var svært fornøyd med at kronprinsessen hadde mulighet til å være gudmor til deres nye skip MS «Fram».

– «Fram» representerer en stor investering for Hurtigruten. Mottakelsen skipet har fått har vært større enn forventet, sa Lund.

MS «Fram» er oppkalt etter Fridtjof Nansens polarskute «Fram», og navnevalget skal reflektere at Hurtigruten ønsker å forsterke sin posisjon på markedet for opplevelsescruise i polare farvann.

Dyr moro

Skipet har åtte dekk, restaurant og bistro, sauna, boblebad og treningssenter. 318 gjestesenger er fordelt på 136 lugarer.

En standard utvendig lugar koster, ifølge Aftenposten, 28.700 per pers for en uke på Grønland. Prisen inkluderer fly tur/retur, alle måltider om bord og noen utflukter. (ANB-NTB)