(Finnmark Dagblad)

En ny avlastningsvei gjennom byen har stått på ønskelista, og på saklista, i om lag 30 år. Onsdag var saken oppe i planutvalget, og her ble kommunedelplanen med konsekvensutredning for avlastningsveien vedtatt.

Avlaster E6

Det ligger nå an til en avlastningsvei mellom museet i Hjemmeluft og Alta bru, en vei som skal ha tilknytningspunkter til de store boligområdene i Bossekopområdet og til Alta Sentrum. Mellom Sentrum og Alta bru skal veien delvis følge nåværende Aronnesvei, men fra området ved idrettsplassen vil den gå lengre ned mot elva. Underveis vil det bli flere rundkjøringer for å knytte boligområder og Alta Sentrum til veien.

Ny bru

Nåværende bru over Altaelva er for smal i forhold til dagens, og spesielt framtidas trafikk. Et sentralt tema i debatten har derfor vært om man skulle bygge ny bru, eller utvide dem nåværende. Kommunedelplanen slår nå fast at det blir ny bru mellom Aronnes og Kronstad, litt ovafor den nåværende brua på E6.

Ny rundkjøring

Denne brua vil ende i en ny rundkjøring på Kronstad der trafikken til og fra Kaiskuru og videre til og fra E6 skal kanaliseres videre.

Ett sentralt politisk element i debatten har vært at dette skal være en avlastningsvei for Alta by og ikke en omkjøringsvei for E6. I planutvalget er også politikerne nå mer åpne for hvilken status nyveien skal ha. Nå er de mer opptatt av hvordan de kan få finansiert veien raskest og best mulig.

Alternativ

finansiering

– Vi har forholdt oss til de politiske vedtakene, men begrepene har nok mindre betydning i 2010 enn de hadde i 2000, mente plan- og utviklingssjef Ommund Heggheim.

Derfor vil begrepene bli en del av mulighetsstudien som nå skal gjennomføres.

Otto Erik Aas (SV) lurte på om han kunne regne med å oppleve denne veien, eller om mange i planutvalget var blitt pensjonister før den kom?

Neste NTP

– Når vi ser finansieringa av E6-utbygginga sør for Alta, er spørsmålet absolutt på sin plass. Vi må jobbe for å finne alternative finansieringsløsninger og vil jobbe fram mot at prosjektet i det minste er nevnt i Nasjonal Transportplan (NTP) for 2009 – 2019, svarte ordfører Geir Ove Bakken.

Alta kommune ønsker at mulighetsstudien skal bidra til å intensivere arbeidet med avlastningsveien, til å få registrert problemområder og fortrinnsvis også finne løsninger på dette samt å drøfte mulige finansieringsløsninger i tillegg til bevilgninger over Statsbudsjettet.

20 hus må rives

På et folkemøte høsten 2006 kom det fram at trafikkøkningen gjennom Alta vil tvinge fram en ny vei. Slik det nye veisystemet er tenkt, vil det avlaste E6 ved at folk fra Kronstad/Kaiskuruområdet vil velge denne veien opp til Alta Sentrum. Det samme vil beboere i Gakori/Bossekop. Dermed vil E6 bli avlastet så mye at denne veien ikke trenger annet enn en normal opprustning.

Alternativet er fire felts vei gjennom Alta, og da vil kanskje så mange som 20 hus måtte rives.

te@fd.no