(Finnmark Dagblad)

– Etter hvert som flere og flere forbindelser får bruer eller tunneler må det bli en del nyere fergemateriell ledig i markedet. Vi må kanskje begynne å se oss om på bruktmarkedet og lete etter pent brukte skip til erstatning for en del av de eldste fergene samt «Sørøy», mener fylkesråden for samferdsel, Kåre Simensen.

– Du vil med andre ord lete etter annonser med « pent brukt ferge til salgs » ?

– Litt tabloid sagt, men det er noe slikt jeg mener. For jeg tror nybygg vil sitte langt inne, sier Simensen.

Blir orientert

Når hovedutvalget møtes neste gang har han bedt om en orientering både om fylkesveisambandet til Vestre Loppa, om Avzze-veien og om Rv 92 som det har vært en del snakk om i det siste.

– Vi må gå igjennom og se hvordan vi bruker pengene våre. Jeg tviler på om vi klarer å gi det tilbudet folk etterspør, men vi må i alle fall diskutere hvordan vi bruker pengene våre, og om vi bruker dem rett, sier Simensen.

Prisgitt ferge

– Vestre Loppa er prisgitt ferge, og for å kunne utnytte ferga er samfunnet avhengig av at den fungerer. I dagens situasjon er nok befolkningen nødt til å forholde seg til situasjonen slik den er, men det betyr ikke at vi skal ha det slik for all framtid. Tvert om må vi begynne å planlegge framover, få fram dagens situasjon, og se på mulige løsninger både for dette og eventuelt andre samband, mener Simensen

– Hva med « Sørøy »?

«Sørøy» er i

pensjonistalderen

– Jeg er akkurat kommet hjem etter en del reisevirksomhet, men slik jeg har forstått dette var «Sørøy», kombinert med innleie av andre båter, den best mulige løsningen for Vestre Loppa i situasjonen som oppsto. Bortsett fra dette, så er nok «Sørøy» kommet i pensjonsalderen, mener fylkesråd Kåre Simensen.

Ser på løsninger

Loppaordfører Jan Eirik Jensen sier han nå har fått forståelsen av at FFR og samferdselssjefen holder øyne og ører åpne for å se på mulige nye løsninger for Vestre Loppa framover.

– Fra Loppa kommunes side har vi jobbet mye med denne saken, senest på fredag, og vi vil holde nær kontakt med både fylkeskommunen og Veolia/FFR framover, sier Jan Eirik Jensen.