(Finnmark Dagblad)

North Cape Minerals avviser permitteringer på Stjernøya. Uavhengig av dette jobbes det med planer om utvidelse av dagbruddet.

I tirsdagens Finnmark Dagblad kunne Nav fortelle om mulige permitteringer hos North Cape Minerals AS på Stjernøya. Rundt ti arbeidsplasser sto i fare, men dette avvises av fungerende verksdirektør Sigbjørn Solli.

– Vi har ingen planer om permitteringer. Det vi har sagt er at vi ikke er uberørt av finanskrisen, og konsekvenser av dette er noe som diskuteres hele tiden. Men vi har ingen konkrete planer om permitteringer, fastholder Solli.

Uavhengig av dagens situasjon, jobber North Cape Minerals med utvidelse av eksisterende dagbrudd. Ifølge Solli er det snakk om å lage planer for 100 år fremover. Men hvor mange arbeidsplasser dette kan bety mener han er vanskelig å spå i dag.

Men reindrifta er kritisk til planene, og leder for reinbeitedistrikt 25, Per Mikkelsen Buljo, mener selskapet allerede tar opp nok plass.

– Jeg ønsker ikke å være for konkret. Det er ennå tidlig i planleggingen, og vi må se hva som kommer fram i konsekvensutredningen. Men vi er skeptiske, innrømmer han.

North Cape Minerals AS er eid av det amerikanske selskapet Unimin Corporation (89 prosent) og Franzefoss Bruk AS (11 prosent).