Redningsskøyte Simrad-klassen

Redningsskøyta besøkte Alta

Kysten utenfor Alta skal bli tryggere. Redningsselskapet ønsker å etablere sjøredningskorps i Alta, planen er få en flunkende ny redningsskøyte til Altafjorden fra og med neste sommer. Torsdag 27. mars var skøyta, RS ”Gideon” på gjestebesøk.

Redningsskøyta som besøker Alta, RS ”Gideon”, er til daglig stasjonert i Tromsø. Dette er en Redningsskøye i Simrad-klassen, som er identisk med skøyta som Redningsselskapet planlegger skal stasjonert i Alta.

Torsdag vil mannskapet demonstrere hvilke oppgaver en slik Redningsskøyte kan utføre. Det vil også bli anledning til en tur om bord.
Tilstede blir Frontgruppa, Redningsselskapets operative leder for Sjøredningskorpsene Bente Asphaug og Kari Lene Olsen, Redningsselskapets representant i Finnmark, samt Ulf Dahlslett som leder av det nyetablerte sjøredningskorpset i Alta.
  
Fakta om prosjektet:
 
·                    Redningsskøyta koster 6 millioner ferdig levert
 
·                    Redningsselskapet inviterer næringsliv og andre støttespillere i regionen til å bidra, målet er å ha finansieringen på plass innen juni 2008
 
·                    Planen er å starte bygging høsten 2008
 
·                    Den nye skøyta vil være bemannet av Redningsselskapets Sjøredningskorps (RSRK), som er basert på frivillige mannskaper. Pr. i dag opererer Redningsselskapet 14 sjøredningskorps spredt over hele landet, og vi har i underkant av 700 frivillige redningsmenn og kvinner. Deres viktigste oppgave er å redde liv og berge verdier samt drive forebyggende virksomhet langs norskekysten.  
 
·                    Sjøredningskorpset skal være i operativ tjeneste i 2009
 
 
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

SAMARBEIDSPARTNERE