Hopp til innhold

Selger ferger og hurtigbåter

Hurtigruten ASA selger ferge- og hurtigbåtvirksomheten til Torghatten Nord AS.

Hurtigbåt
Foto: Ken Are Bongo / NRK

Avtalen omfatter 45 fartøy og berører 606 ansatte i Nordland og Troms.

Avtalen omfatter ferge- og hurtigbåtvirksomheten i Hurtigruten ASA, men hurtigruten skal selv drive videre 5 hurtigbåter i Troms inntil avtalen med Troms fylkeskommune går ut om vel et år. Deretter overtar selskapet Veolia disse rutene.

Selskapet som overtar er Torghatten Nord AS som er heleid av Torghatten Trafikkselskap i Brønnøysund.

Reduserer gjelda

Salget har vært viktig for Hurtigruten, som i lang tid har slitt med en gjeld som har vært så stor at den har lammet selskapets virksomhet.

- Dette salget bidrar til at Hurtigruten ASA reduserer sin nettogjeld med 488 millioner kroner.

- Samtidig er vi fornøyde med å ha kommet til en avtale som sikrer god drift og videre trygghet for de ansatte. For Hurtigruten har det vært viktig, sier administrerende direktør Olav Fjell i Hurtigruten ASA.

Alle ansatte får fortsette

Overdragelsen omfatter i alt 606 ansatte, fordelt med 571 i sjøbasert virksomhet inkludert 22 lærlinger og 35 ansatte i landorganisasjonen.

Alle ansatte i virksomheten som overdras får anledning til å fortsette i det nye selskapet.

Torghatten blir størst

Torghatten Trafikkselskap ASA har drevet transportvirksomhet siden 1878, og ser fram til utvidelsen, som vil gjøre selskapet til landsdelens største innen kollektivtrafikk. Et eget selskap, Torghatten Nord AS, er etablert for å håndtere driften i Troms og Nordland.

- Vi synes dette er spennende, og har over tid vurdert å utvide virksomheten.

- Vi ønsker gjennom kjøpet å videreføre den gode tjenesten som har vært for de reisende, og bidra til å utvikle kollektivtrafikken i Troms og Nordland videre. Det sier administrerende direktør i Torghatten Trafikkselskap Brynjar Forbergskog.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark