(Finnmark Dagblad)

– Vi ønsker dem lykke til. Hovedredningssentralen har veldig gode erfaringer fra Sjøredningskorpset i Tromsø. De har veldig kort reaksjonstid, sier redningsleder Kjell Tennes ved Hovedredningssentralen i Nord Norge.

Nå kan Alta få et operativt sjøredningskorps. Redningsselskapet har bedt ulike organisasjoner om å uttale seg. Styreleder i Alta dykkerklubb er positiv.

– Det vil øke sikkerheten for oss dykkere og andre som ferdes ofte på sjøen, sier styreleder Linn Røkenes i Alta dykkerklubb.

Hun er bedt om å være med i styret, men har ikke anledning. Korpset har styret på plass med styreleder Ulf Dalslett. Men de trenger flere frivillige.

– Det er mange som er interessert, men vi trenger flere, og særlig jenter, sier nyvalgt nestleder, Ole Solbakk.

Redningsselskapet Finnmark kan vise til gode erfaringer med 13 andre korps langs kysten. Frivillige bistår i søk og redning eller transport av mannskap i forbindelse med ulykker. I Tromsø har korpset et rask båt, som kan komme fortere til unnsetning enn redningsskøyta. Det nyetablerte korpset er det første i Finnmark. Nå vil Sjøredningskorpset i Alta jobbe for å finansiere en 37 fot hurtiggående båt. En slik båt vil være nøkkelen i korpset.

– Målet er å få en båt i Simrad-klassen. Den kan gjøre 36 knop. Hovedredningssentralen og AMK er veldig interesserte fordi den båten kan foreta syketransport og foreta hjertestart. En slik redningsskøyte kan også slukke brann.

Solbakk ser for seg Altafjorden ut mot Loppa som et operasjonsområde. Dette vil være et supplement til brannvesenet og ambulansetjenesten. Den kan også benyttes i politioppdrag.

Korpset vil ikke være operativt før båten er på plass. Båten de ønsker koster opptil åtte millioner kroner.