(Finnmark Dagblad)

Redningsselskapet satser i Alta, og et sjøredningskorps i Nordlysbyen er allerede etablert. Det skjedde i desember i fjor, og leder i korpset er Ulf Dahlslett. Neste steg er å ha skaffet seks millioner kroner innen St. hans til ny skøyte.

Planleggingen av korpset start sist sommeren, og Kari Lene Olsen i Redningsselskapet distrikt Finnmark har trukket i trådene.

Frontgruppe

Blant annet har hun fått med havnesjef Jens-Petter Mathisen i rollen som leder for den nyopprettede Frontgruppa som skal hjelpe til med finansieringen til ny Simrad-skøyte. Frontgruppa består av ledere i sentrale bedrifter som alle har verdifulle forbindelser i næringslivet i Alta.

– Vi har fått tak i de rette personene i Frontgruppa med den gjennomslagskraften vi trenger, sier Jens-Petter Mathisen. Med seg har han fått Lena Nielsen, Willy Hågensen, John Ivar Nilsen, Odd Are Skoglund og Tor Inge Henriksen.

Havnesjef Jens-Petter Mathisen ved Alta Havn gleder seg stort over at et sjøredningskorps er etablert i Alta, og at man nå håper og tror på en redningsskøyte.

– Stort

– Ja, tenk å få en redningsskøyte til Alta, det er veldig stort, og viktig. Tall jeg har fått fra politiet viser at det i fjor var 15 redningsaksjoner fra sjø i Alta. Det gjaldt blant annet brann i båt, båter som har gått ned, og folk som har falt på havet, sier Mathisen.

– Vi arbeider på to plan, Frontgruppa skal skaffe finansiering til skøyta, og styret skal bidra til å rekruttere personell til korpset, sier Kari Lene Olsen.

Det er et klart mål å ha finansieringen på plass innen 30. juni, bygging planlegges 2008/2009, og ønsket er at sjøredningskorpset skal være i drift i 2009.