Hopp til innhold

Slik reiser du i 2010

Dette er de nye hurtigbåtene som skal settes inn i trafikk.

Båter
Foto: Illustrasjon: Båtservice Mandal AS

Båtservice Mandal AS ble mandag tildelt en kontrakt for bygging av tre hurtiggående fartøy for Veolia Transport Nord AS.

- For Troms Fylkeskommune har det gjennom hele denne anbudsprosessen vært et bevisst fokus på miljø og moderne fartøy, tilpasset den ruta de skal betjene, sier fylkesråd for miljø og samferdsel i Troms, Kari-Anne Opsal i en pressemelding.

Hurtigbåtene skal operere følgende ruter:

  • Rute 2 Tromsø – Finnsnes - Harstad
  • Rute 6 Harstad – Bjarkøystedene – Skrolsvik - Flakstadvåg
  • Rute 7 Harstad – Engenes – Salangsverket - Brøstabotn

Kontraktsverdien er på 160 millioner kroner.

- De nye fartøyene som Båtservice Mandal AS nå skal produsere, er bedre tilpasset dagens behov og ikke minst miljøet. De er mer miljøvennlige enn dagens båter på de rutene kontrakten gjelder for, både når det gjelder størrelse (250 pax.), og med tidsriktig konstruksjon i karbonfiber, sier konsernsjef i Veolia Transport Norge AS, Kjetil Førsvoll i en pressemelding.

Samtidig er det klart at bedriften trenger litt tid på seg til å levere.

- På grunn av den korte tidsfristen før anbudet trer i kraft, vil vi operere rutene med andre tilgjengelige båter. I løpet av byggeperioden vil man fortløpende erstatte disse, når de nye tilpassede båtene er endelig klare for levering fra Båtservice Mandal AS, sier konsernsjef i Veolia Transport Norge AS, Kjetil Førsvoll.

Byggetiden er beregnet til inntil 15 måneder, med fortløpende levering for innsetting i trafikk.