MS Amadea legger til ved Terminalkaia i Alta

Vil bygge ut terminalkaia

Alta Havn vil forlenge kaia med hundre meter for å kunne ta i mot Hurtgruta og større cruiseskip.
MS Amadea legger til ved Terminalkaia i Alta
MS Amadea legger til ved Terminalkaia i Alta

Kilde: Altaposten, av Kita Eilertsen - kita@altaposten.no


I forbindelse med rulleringa av havneplanen foreslås forlengelse av dagens kai med hundre meter. Forlengelsen vil koste om lag 25 millioner, og havna vil selv ta den økonomiske håndteringen av saken.

Blir utbygginga vedtatt og gjennomført, vil terminalkaia i Bukta bli 269 meter lang.

- Vi vil da være i stand til å kunne ta i mot de største cruisebåtene. Og man vil være enda bedre stilt til å ta i mot Hurtigruta, sier havnesjef Jens-Petter Mathisen.

- Dersom Hurtigruta bestemmer seg for å komme hit i 2010, må vi hive oss rundt, sier han.

MS Century, 248 m LOA ved Terminalkaia
MS Century, 248 m LOA ved Terminalkaia

Gjennomgang

Under kommunestyret mandag hadde leder i Havnestyret, Steinar Karlstrøm, en gjennomgang av de utfordringene havna står overfor. - Vi må forlenge kaia for å kunne ta i mot større cruisebåter, gdosbåter og hurtigruta. Det er jo slik nå at hvis vi får inn et turistskip, har vi ikke plass til noen andre, sier Karlstrøm til Altaposten. Den andre store utfordringen han redegjorde for overfor kommunepolitkerne, var fiskerikaia. Denne er en enda større økonomisk satsing. - Det vil koste rundt 30 millioner kroner å gjøre den tilretteleggingen overfor fiskeflåten, forklarer Karlstrøm. Alta havn klarer å ta i mot både cruiseskip og Hurtigruta også med de kaiene de har i dag. Det er bare litt ekstra utfordrende. Anløp av Hurtigruta er ifølge havnesjefen en forutsetning for at utbyggingen skal skje. - Har du tro på at Alta vil få hurtigruteanløp? - Ja, det har jeg - både hurtigruteanløp og økning på cruise. Vi har så mange gode tilbud til de reisende og ligger i et viktig knutepunkt, sier havnesjef Mathisen.
To Nor-Lines båter ved Terminalkaia. Planlagt utvidelse sees foran båten
To Nor-Lines båter ved Terminalkaia. Planlagt utvidelse sees foran båten

Må skje fort

- Dersom vi får beskjed om at Hurtigruten vil legge til Alta som anløpssted, bør vi forlenge kaia så fort som mulig, sier havnesjef Mathisen. Han mener all planlegging må være ferdig allerede til 2010. Tegningene er klare. - Nå er det vedtak og finansiering det skal jobbes med. Utbyggingsplanene legges frem for kommunestyret i feb/ mars 2009. Utbygginga vil være det største enkeltprosjektet for havna i kommende planperiode 2009-2012. Forprosjektet for utvidelsen av terminalkaia i Bukta er det Rambøll Norge AS som har laget. - Får vi dette til, vil både lufthavna og havna være tilpasset morgensdagens kunder! - avslutter havnesjefen.
Bukta havn, med Snøhvitkaia og Terminalkaia i bakgrunnen
Oversiktsfoto, Bukta Havn i Alta

Situasjonsplan over planlagt utvidelse

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

SAMARBEIDSPARTNERE