(Finnmark Dagblad)

I november 2005 var det stopp. Daværende Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen beskyldte Alta kommune for å rappe arbeidsplasser fra sykehuskommunen i vestfylket. Etter dette har Hammerfest ikke møtt i Vest-Finnmark regionråd.

I dag vedtar kommunestyret i Hammerfest å gjenoppta møtevirksomheten med de andre regionrådskommunene. Ordfører Kristine Jørstad Bock mener likevel det var riktig å gå ut av regionrådet for snart ett og et halvt år siden.

– Sykehusdebatten tvang fram en slik løsning. Det står vi på. I ettertid har vi fått ryddet motsetningene av veien, og vi gleder oss til å samarbeide med regionrådskommunene igjen, sier hun.

Hun fremhever infrastruktur rundt kommunikasjonsforbindelsene som en av de viktigste sakene for regionrådet.

– Møtet med samferdselskomiteen står sentralt. Her skal regionrådet ta opp både riksvei 94, båtforbindelsene og flyplassdiskusjonen. Her vil det bli svært viktig å ha et kollegium som det regionrådet representerer å støtte seg til, sier Jørstad Bock.

Alta-ordfører Geir Ove Bakken tror Hammerfests gjeninntreden vil gi regionrådet større styrke.

– Når det er sagt er neppe motsetningene ryddet helt av veien. Men vi må kunne ta diskusjonene på en best mulig måte, for en sunn debatt er viktig. Det jeg ser mest fram til er å få framgang for alle kommunene i Vest-Finnmark regionråd, sier han.