Forbud mot dumping av snø i havna

Alta Havn tillater ikke dumping av snø fra lastebil fra kaiene i Bukta, som er det viktigste trafikkområdet på sjø i Alta. Forbudet ble gjort adminsitrativt og gjeldende i 2009.

Årsaken er at det ikke bare er snø som følger med på lasset og havner på havbunnen foran kaia. Vi har årlige inspeksjoner og oppryddinger for å fjerne ting som kan virvles opp av propellstrømmene på store skip og gjøre store skader. I Kirkenes ble et fartøy påført propell og bunnskader for over 1 mill. kroner i 2010 pga slikt skrot. I tillegg vil grus, sand, stein, asfalt, betongrester osv. følge med på lasset og dette synker rett til bunns slik at vi må mudre for store summer ved kaia. Til sist er det slik at den ”rene snøen” også kan inneholde forurensninger vi ikke vil ha ut i vår viktige laksefjord.

For opplysninger om godkjente snødeponi på land, kontakt Alta Kommune. Godkjente snødeponi er innarbeidet i arealplanen bl.a etter innspill fra Alta Havn. Dumping av snø fra andre kaier berøres ikke dersom det ikke er til fare for skipstrafikken. Kai-eier skal uansett kontaktes.

[sist oppdatert 2021-04-22]

Språk Norsk - Norwegian